איזה פרי עדיף יותר לאכול: אוכמניות או חמוציות? לכל המזונות המלאים - כולל פירות כמו אוכמניות וחמוציות - יש פרופילים תזונתי משלהם. ייחודם של מזונות אלה בולט במיוחד כאשר מדובר בphytonutrients כמו פלבנואידים וקרוטנואידים. מאחר והפלבנואידים והקרוטנואידים האלה מתפקדים כנוגדי חמצון בגוף, ההבדלים בין הפירות הללו לא מעותי (כמו שיש בין כל שני פירות). אין להתייחס לשני הפירות הללו כאל "טוב יותר" או "גרוע" במונחים של ההרכב נוגד חמצון שלהם, אך בגלל השוני והפרופילים הייחודיים של נוגדי החמצון שלהם, הם מספקים יתרונות ייחודיים. לכן, שניהם שווים ובכלל זה בדרך הבריאה של אכילה. Peonidins, anthocyanosides, קוורצטין, cyanidins, לוטאין, בטא קרוטן יהיה דוגמאות של phytonutrients בולטים בחמוציות, רובם מתפקדים כנוגדי חמצון. באוכמניות, רשימת phytonutrient תכלול cynanidins, delphinidins, malvidins, petunidins, peonidins, proanthocyanins, וקוורצטין. שוב, רבים מאלה phytonutrients יספק תמיכה נוגדת חמצון.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق