الاثنين، 7 يناير 2013

הקשר בין תת פעילות של בלוטת התריס (היפותרואידיזם) ותותים וברוקולי

הקשר בין תת פעילות של בלוטת התריס (היפותרואידיזם) ותותים וברוקולי

גויטרוגנים הם חומרים טבעיים שיכולים לפגוע בתפקוד של בלוטת התריס. מזונות גויטרוגנים קיבלו שמם מהמונח "Goiter", שפירושו הגדלה של בלוטת התריס. אם בלוטת התריס מתקשה ליצר את הו...רמונים שלה, הבלוטה עשויה להגדיל את נפחה כדרך לפצות על הייצור הלקוי של ההורמונים. "חומרים גויטרוגנים", כגון כל דבר אחר שעלול לגרום לזפק (Goiter), גורמים לקושי לבלוטת התריס בייצור הורמונים.
מזונות המכילים גויטרוגנים
יש שתי קטגוריות כלליות של מזונות שנמצאו קשורות בייצור הורמון בלוטת תריס משובש בבני אדם: מאכלי סויה וירקות ממשפחת מצליבים. בנוסף, ישנם כמה סוגי מזונות אחרים שאינה כלולים בקטגוריות הללו - כמו אפרסקים, תותים ודוחן - שגם הם מכילים חומרים גויטרוגנים .הרשימה שלהלן מציגה מזונות המכילים גורמים גויטרוגנים.
קולרבי
צנון
ברוקולי
נבטי ברוקולי
כרוב ניצנים
כרוב
כרובית
כרוב עלים
חרדל
כרוב
לפת
דוחן
חסה
אפרסקים
בוטנים
צנוניות
מוצרי סויה וטופו סויה, כולל
תרד
תות
מליסה
ראה/י עוד

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق